Skip to main content
Myy ylimääräinen sähkösi meille

Tuotatko sähköä itse aurinkovoimalla, tuulella, biokaasulla tai vedellä? Jos tuotat sähköä enemmän kuin itse käytät, ostamme sinulta ylimääräisen, niin kutsutun ylijäämäsähkön. 

Maksamme sähköstä spot- eli pörssisähkön tuntihinnan tunneittain tuotetun sähkön määrän mukaan ja vähennämme summasta välityspalkkion eli marginaalin 0,20 snt/kWh (alv 0%).

Loiste Pientuotanto -sopimuksen lisäksi tarvitset sähkösopimuksen, jolla ostat oman tuotannon yli menevän sähkönkäytön. Valitse sinulle sopivin sähkösopimus, esimerkiksi

  • pörssisähkön hintaan perustuva Loiste Spot
  • uusiutuvilla energialähteillä tuotettu Loiste Puhdas
  • hinnaltaan vakaa, määräajaksi kiinnitetty Loiste Takuu.

Kun olet tehnyt sekä sähkönmyynti- että ostosopimukset Loisteen kanssa, voit itse tuotetun sähkön myyntituloilla suoraan pienentää omaa sähkölaskuasi. Saat yhden koontilaskun, jossa on eritelty sekä meille myymäsi että meiltä ostamasi sähkö. Lisäksi voit seurata sekä kulutusta että tuotantoa Loisteen Oma Energia -palvelussa.

Edellytykset ylijäämäsähkön myymiselle

Ylijäämäsähkön myynti on mahdollista, kun

  • kohteessa on kaksisuuntainen mittari, joka mittaa kulutuksen ja verkkoon syötetyn sähkön ja verkkoyhtiö pystyy lähettämään meille tiedot automaattisesti
  • tuotantojärjestelmä on liitetty yleiseen sähköverkkoon ja tuotannon verkkopalvelusopimus on oman verkkoyhtiösi kanssa voimassa.

Lisäksi tarvitsemme tiedon siitä, oletko arvonlisäverovelvollinen pientuottaja. Tyypillisesti omakotitaloonsa sähköä tuottava henkilöasiakas ei ole arvonlisäverovelvollinen. Arvonlisäverovelvollisille pientuottajille hyvitykseen lisätään sähköenergiasta kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Harkitsetko pientuottajaksi ryhtymistä?

Motivan sivuilta saat monipuolista tietoa pientuotannon pelisäännöistä ja velvoitteista sekä yhteenvedon asioista, jotka tulee selvittää jo ennen laitteiston hankintaa.

Kiinnostaako
aurinkopaneelit?

Kuva

Omakotitaloalue auringonlaskun aikaan