Skip to main content
co2 (1) Created with Sketch.
Hyvitä oma hiilijalanjälkesi

Hiilijalanjäljen hyvittäminen on jokaiselle mahdollinen teko ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Hiilijalanjälki tarkoittaa ilmastopäästöjä, joita ihmisen toiminnat ja teot aiheuttavat. Hiilijalanjälki voidaan laskea ja hyvittää. Hyvittämisestä voidaan puhua myös kompensoimisena tai korvaamisena.

Hiilijalanjälki voidaan laskea yksittäiselle ihmiselle tai isommalle kokonaisuudelle. Laskennassa otetaan huomioon hiilidioksidipäästöjen lisäksi muut merkittävät kasvihuonekaasupäästöt, esimerkiksi metaani ja typpioksiduuli. Hiilijalanjälki (CO2e*) muodostuu useimmiten ihmisten liikkumisesta, ruuasta ja juomasta, käytetystä energiasta sekä jätteen määrästä. Hiilijalanjälki saattaa vaihdella suurestikin.

Miten hiilijalanjäljen hyvittäminen tapahtuu?

Loiste auttaa sinua pienentämään omaa hiilijalanjälkeäsi. Lisäksi voit hyvittää sen osan hiilijalanjäljestä, joka jää pienentämisen jälkeen jäljelle. Loisteen hyvitysmalli on hyvittää päästöt EU:n päästökaupan kautta yhteistyössä CO2Eston kanssa.

Kun EU:n päästökaupasta ostetaan päästöoikeuksia niin samalla kyseiset päästöoikeudet poistuvat markkinoiden käytöstä. Tämä siis tarkoittaa aitoa päästöjen vähentymistä. Koska päästöoikeuksia on rajallinen määrä, niin oikeuksien ostaminen vähentää kaikkien toimijoiden päästöoikeuksien määrää.

 

*Hiilidioksidiekvivalentti (lyhenne CO2-ekv. tai CO2e) on ilmastotieteessä käytetty suure, joka kuvaa ihmisen tuottamien kasvihuonekaasujen ilmastovaikutusta

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Image

Poika maapallo kädessä katse tulevaan
Miten hyvittää oma hiilijalanjälki?

Hiilijalanjälki tarkoittaa ihmisten tekojen tuottamia ilmastopäästöjä. Omaa hiilijalanjälkeä voi pienentää ja sen voi jopa hyvittää. Oletko kiinnostunut tietämään miten me Loisteella voimme auttaa sinua oman hiilijalanjälkesi hyvittämisessä?

Image

Sinkku juo smoothieta keittiössä
10 keinoa pienentää hiilijalanjälkeä

Hiilijalanjälkeä voi pienentää helposti omassa arjessaan. Liiku kävellen, pyörällä tai julkisilla. Kierrätä roskat. Vältä ruokahävikkiä. Hyödynnä kierrätyspalstoja myymiseen ja ostamiseen. Mikä on sinun oman elämäsi kokoinen ympäristöteko?

Image

Miten EU:n päästökauppa toimii?
Mitä tarkoittaa päästökauppa?

EU:n päästökaupassa ostetaan yritysten toimesta päästöoikeuksia ja siten päästöoikeudet poistuvat markkinoiden käytöstä. Miten päästökauppa toimii ja mitä kaikkea siellä tapahtuu?

Hiilineutraali Suomi ja EU

Suomen valtion tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2035 ja EU on Pariisin ilmastosopimuksen myötä sitoutunut hiilineutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä. Muutoksen saavuttamiseen tarvitaan meistä jokaista. Osallistu ilmastotalkoisiin tekemällä oman elämäsi kokoinen ympäristöteko.

Tyttö ja nalle
  • Current Hiilijalanjälki
  • Henkilötiedot
  • Yhteenveto
  • Valmis

Hiilijalanjälkilaskuri

Haluaisitko tietää asumisesi aiheuttaman hiilijalanjäljen? Täytä laskurimme tiedot huolellisesti ja tuloksena saat asumisesi aiheuttaman vuosittaisen hiilijalanjäljen. Halutessasi voit hyvittää oman hiilijalanjälkesi helposti suoraan palvelumme kautta. 

Yleistiedot

Carbon footprint

kg CO₂e

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki vuodessa: 10 300 kg CO₂e    

Asumisen hiilijalanjälki on keskimäärin noin 30 % koko vuotuisesta hiilijalanjäljestä eli noin 3 000 kg CO₂e

Arviot perustuvat keskiarvoihin, joten ne ovat suuntaa-antavia. Toteutuneeseen kulutukseen vaikuttavat mm. kodinkoneiden käyttö, asumistottumukset ja talotekniikka.

Laskuri ja sen tulos perustuu Sitran Elämäntapatestilaskuriin. www.sitra.fi

Haluan ostaa hiilijalanjäljen hyvityksen
Hinta on yhden vuoden asumisen hiilijalanjäljen hinta.
Voit valita hyvitettäväksi itse haluamasi määrän hiilijalanjälkeä.
kg CO₂e
€ (sis. alv 24%)

Mikäli haluat hyvittää yli 30 tonnia, ota yhteyttä Myyntipalveluun