Skip to main content
Aurinkopaneelit Avaimet käteen -palveluna

Aurinkopaneeleilla tuotat osan sähköstäsi itse ja säästät samalla rahaa sekä ympäristöä. Aurinkosähkö on 100 % uusiutuvaa, päästötöntä energiaa. Loisteen Avaimet käteen -palvelu sisältää paneelit ja niihin liittyvät tarvikkeet sekä asennustyön, eikä sinun tarvitse huolehtia asennukseen liittyvistä yksityiskohdista. Aloita katsomalla laskuristamme paljonko oma kattosi voi tuottaa sähköä.

Kolme syytä hankkia aurinkopaneelit

 1. Aurinkopaneeleilla säästät sähkölaskussasi
  Aurinkopaneelien avulla voit tuottaa osan tarvitsemastasi sähköenergiasta itse. Se on silkkaa säästöä se! Esimerkiksi kymmenen aurinkopaneelin järjestelmällä voit säästää vuodessa n. 250–300 euroa. Verotuksessa aurinkopaneelien asennuskuluista voi vähentää 40 % kotitalousvähennyksenä. Maksimivähennys on 2250 euroa.

 2. Aurinkopaneelit tuottavat puhdasta energiaa
  Aurinkopaneeleista saatava sähkö on täysin päästötöntä ja puhdasta. Aurinkopaneelijärjestelmän nimellisteho ilmoitetaan kilowattipiikkeinä (kWp) ja kymmenen aurinkopaneelin järjestelmän nimellisteho on noin 3 kWp. Se tarkoittaa vuodessa jopa 2 400 kWh puhdasta itse tuotettua energiaa. Tällä voit lämmittää saunan vaikka vuoden jokaisena päivänä tai ajaa sähköautolla 15 000 kilometriä.
   
 3. Saat pitkäaikaisen ja huolettoman energiaratkaisun
  Aurinkopaneelit ovat pitkäaikainen sijoitus. Käyttöikä on jopa 30 vuotta. Aurinkopaneelien invertterin, joka muuttaa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön kotitalouksille sopivaksi, vaihtoaika on noin 15 vuotta asennuksesta. Jos kaikkea aurinkopaneelien tuottamaa sähköä ei saa kulutettua itse, voi ylijäämäsähkön myydä sähköyhtiölle. Aurinkopaneelit nostavat myös asuntosi arvoa. 

Kuva

Loisteelta ostettuihin aurinkopaneeleihin sisältyy asennustyö ammattilaisen toimesta

Aurinkopaneelien osto-opas

Mihin aurinkopaneelit voi asentaa? Mitä tehdä ylijäämäsähkölle? Lue mitä asioita tulee huomioida, kun harkitset aurinkopaneelien hankkimista.

Kuva

Omakotitaloalue auringonlaskun aikaan

Aurinkosähkön aakkoset

Mikä on invertteri? Entä ylijäämäsähkö? Miten sääolot vaikuttavat paneeleihin - paistaako Suomessa riittävästi aurinko, jotta aurinkopaneelit kannattaa asentaa?

Kuva

Nuori pariskunta istuu lähekkäin olohuoneen sohvalla auringonvalossa

Pientuotanto

Tuotatko sähköä itse aurinkovoimalla, tuulella, biokaasulla tai vedellä? Jos tuotat sähköä enemmän kuin itse käytät, ostamme sinulta ylimääräisen niin kutsutun ylijäämäsähkön pörssihintaan.

Kuva

Jorma Kairimo_Aurinkopaneeli-asiakas
"Viime kesänä aurinkopaneelit tuottivat sähköä yli oman kulutukseni ja sähkölaskuni muuttui tuloiksi"
Jorma Kairimo
Loisteen asiakas
 • 1 Current Aurinkopaneelit
 • 2 Henkilötiedot
 • 3 Yhteenveto
 • 4 Valmis

Aurinkopaneelilaskuri

Laskurin avulla saat suuntaa-antavan arvion siitä, kuinka paljon sinä voisit itse tuottaa puhdasta energiaa.

Anna osoite ja valitse oikea kiinteistö, niin laskemme sinulle parhaiten sopivan aurinkopaneeliratkaisun.

Ohjelma tunnistaa talojen katot ja näyttää ne violetilla värillä. Valitettavasti laskurimme ei anna tietoja kaikista osoitteista, vaikka ne löytyvätkin kartalta. Jos talosi yllä ei ole violettia laatikkoa, voit silti jatkaa eteenpäin laskurissa. Käymme sinun kanssasi erikseen läpi talosi yksityiskohdat, kun olet jättänyt yhteystietosi.

 
 
Asumismuoto
Tiedän, kuinka paljon sähköä käytän vuodessa.

Suosittelemme sinulle

Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko esimerkiksi 10 000 euron luotolle on 7,31%, kun luoton korko on OP-Prime + 5,95% (6,20 % 03/20), laskutuspalkkio on 5 € / kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 317,33 €. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Lue lisää ja hae rahoitusta.

Säästöesimerkkejä

Tällä määrällä voisit esimerkiksi