Skip to main content
Alkuperätakuu on todistus siitä, että sähkönkäyttöäsi vastaava määrä on tuotettu ympäristöystävällisesti. Laki varmistaa, ettei vihreää sähköä voida myydä enempää kuin sitä on tuotettu.

Loiste Puhdas -sähkösopimuksella on alkuperätakuu. Laissa määritelty alkuperätakuujärjestelmä toimii seuraavasti: 

  • Vihreän sähkön tuottaja rekisteröi tuottamansa sähkön alkuperärekisteriin.
  • Sähkönmyyjä ostaa rekisteristä asiakkaan kulutusta vastaavan määrän alkuperätakuita ja sama määrä takuita poistuu rekisteristä.
  • Alkuperätakuurekisteristä Suomessa vastaa Fingridin omistama Finextra Oy.
  • Alkuperätakuulain noudattamista valvoo Energiavirasto.
  • Alkuperätakuu on EU-direktiivin mukainen Guarantee of Origin.
Group 3 Created with Sketch.

Vihreä sähkö

Loiste Puhdas tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä eli vedellä, tuulella ja bioenergialla. Loiste Puhdas takaa, että energia on tuotettu Suomessa tai muissa Pohjoismaissa.
co2 (1) Created with Sketch.

Hiilijalanjäljen hyvittäminen

Oman hiilijalanjäljen hyvittäminen on käytännön teko ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Hiilijalanjälki tarkoittaa ilmastopäästöjä, joita ihmisen toiminta ja teot aiheuttavat.
Sinua voisi kiinnostaa myös jutut blogissamme:

Kuva

Loisteen energialähettiläs Veera Malinen
Selkeyttä sähkön ostamiseen

Sähkön ostaminen on nykyään helppoa. Vielä helpommalla pääsee, kun tuntee energia-alan yleisimmät termit. Mitä tarkoittaa kilowattitunti ja mitä eroa on sähkönmyynnillä ja -siirrolla?

Kuva

Tyttö pipo silmillä
Tuulivoima kasvoi kannattavaksi

Tuulivoiman vauhtiin saaminen on ollut vuoroin nousua ja laskua. Nyt tuulivoimaa on Suomessakin alettu edistää osana ilmastostrategiaa, uusia voimaloita syntyy tiuhaan tahtiin ja tehot kasvavat vauhdilla.

Kuva

Puhdas metsä ja auringonpaiste
Faktaa vai fiktiota?

Halusimme tietää, mitä suomalaiset oikeasti ajattelevat ilmastonmuutoksesta ja tutkimme sen. 71 % on jo muuttanut tapojaan toimia ja yli 50 % ajattelee, että energiavalinnoilla on merkitystä. Lue mielenkiintoiset tulokset.