Skip to main content
Sinkku juo smoothieta keittiössä

Sähkönostajan pikaopas

Voit tehdä valinnan ympäristön puolesta ja tehdä Loiste Puhdas -sähkösopimuksen kätevästi vaikka heti - olipa kyseessä muutto tai nykyisen sopimuksen vaihtaminen. Jos sähkösopimuksen teko on sinulle uutta, lue muutama vinkkimme.

1. Vaihdan nykyisen sähkönmyyjäni ja valitsen Loisteen

Kiitos hyvästä päätöksestäsi ja tervetuloa asiakkaaksi!

 • Loiste Puhdas -sähkösopimuksen voit tehdä samoin tein. Sopimus tulee voimaan noin 3 viikon kuluttua ja asiakkuutesi Loisteella voi alkaa. 
 • Sinun ei tarvitse irtisanoa nykyistä sopimustasi, me hoidamme sen puolestasi. 
 • Jos nykyinen sopimuksesi on määräaikainen ja päättymässä 3 kuukauden sisällä, voit tehdä Loiste Puhdas -sopimuksen jo nyt.  

2. Muutan ja tilaan sähköt uuteen kotiini 

Kun olet muuttamassa, sähkösopimus kannattaa tehdä heti, kun uuden kodin osoite ja muuttopäivä ovat tiedossa. Etukäteen toimimalla varmistat, että sähköt ovat käytössäsi heti muuttopäivänä. 

 • Valitse lomakkeella Olen muuttamassa -kohta ja sähköntoimituksen aloituspäiväksi päivä, jona tarvitset sähköt uuteen kotiisi.
 • Lähetämme tiedon muutosta myös verkkoyhtiöllesi, joka tarvittaessa kytkee sähköt päälle ja/tai lukee sähkömittarin. Saat verkkoyhtiöltäsi vahvistuksen verkkopalvelusopimuksesta ja Loisteelta myyntisopimuksesta. 
 • Jos et tiedä esimerkiksi lämmitystapaa tai vuosikulutustasi, voit silti edetä sähkösopimuksen teossa. Saamme tarvittavat tiedot verkkoyhtiöltäsi. Laskut perustuvat aina mitattuun, toteutuneeseen sähkönkäyttöön.

3. Olen jo Loisteen asiakas – haluan vaihtaa vihreään

Soita 0800 90110 tai jätä meille viesti, kiitos! Asiakkuutesi tiedot löytyvät meiltä jo valmiiksi, joten se on nopein tapa päivittää nykyinen sähkösopimus vihreäksi. 
 

  Tee sähkösopimus

  Muuttoon alle 3 päivää
  ja kiire saada sähköt?

  Sinkku puhuu puhelimessa sohvalla

  Kun teet sähkösopimusta: 

  1. Asunnon tyypin, vuosikulutuksen ja lämmitystavan perusteella näet heti arvion sähkölaskusi suuruudesta. Laskujen summat vaihtelevat, koska ne perustuvat aina toteutuneeseen, mitattuun sähkönkäyttöön
  2. Samalla näet, kuinka paljon hiilijalanjälkesi pienenee valitessasi ”seka”sähkön tilalle uusiutuvilla energialähteillä tuotettua Puhdas-sähköä. 
  3. Mittaustapayleissähkö on tyypillinen kerrotaloasunnoissa ja niissä kohteissa, joissa ei ole sähkölämmitystä. Yösähkökohteissa, esimerkiksi sähkölämmitteisissä omakotitaloissa sähkömittari mittaa erikseen päivä- ja yöajan kulutuksen ja kausisähkö puolestaan talvi- ja muun ajan kulutuksen.
   Jos et tiedä mittaustapaa, valitse yleissähkö.
  4. Kun valitset e-laskun ja oman verkkopankkisi, saat laskut suoraan omaan verkkopankkiin. 
  5. Lähetämme sinulle ensin tilausvahvistuksen ja kun olemme saaneet verkkoyhtiöltäsi sopimuksen alkutiedot, lähetämme sinulle myös sopimusvahvistuksen. Yleisimmin siihen menee muutama arkipäivä.
  6. Hinnat pysyvät samoina koko määräaikaisen sopimuskauden ajan. Hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä lähetämme sinulle siitä muistutuksen ja tarjouksen uudelle sopimusjaksolle. 
  7. Jos muutat kesken sopimuskauden, ilmoita siitä meille niin sopimuksesi päättyy ja samalla voimme tehdä uuden sopimuksen uuteen kotiisi.
  8. Sähkön siirtomaksut laskuttaa aina se verkkoyhtiö, jonka alueella asunto sijaitsee.

  Image

  Ilma-vesilämpöpumppu

  Ilma-vesilämpöpumpun osto-opas

  Kun harkitset ilma-vesilämpöpumpun hankintaa, on tärkeää ottaa huomioon lämpöpumpun asentamiseen liittyvät vaatimukset. Näitä ovat esimerkiksi laitteen sijoituspaikka sekä pääsulakkeen koko. Lue mitä muuta kannattaa huomioida!

  Image

  Vanhempi nainen venyttelee aamuauringossa kotinsa ikkunan luona

  Aurinkoenergiassa on järkeä Suomessakin

  Aurinkopaneelit eivät tuota sähköä täällä pohjoisessa, arvelee moni. Ehei, aurinko säteilee Suomen eteläosissa yhtä paljon kuin esimerkiksi Saksassa – ja Pohjois-Suomessakin aika hyvin. Paneelit ovat mainio ratkaisu oman sähkölaskun pienentämiseen.

  Image

  Sami Jauhojärvi harkitsee aurinkopaneelien hankintaa

  Aurinko tarjoaa enemmän kuin energiaa

  Loisteen energialähettiläs Sami "Musti" Jauhojärvi on kiinnostunut tuottamaan itse sähköä aurinkopaneeleilla. Hän on pitkään harkinnut aurinkopaneelejien hankintaa. Joko hän teki kaupat aurinkopaneeleista vai siirtyikö päätös tulevaisuuteen?

  Image

  Miten EU:n päästökauppa toimii?

  Mitä on päästökauppa?

  Teollisuus- ja energiantuotantolaitosten sekä Euroopan sisäisen lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöt halutaan pitää koko EU:n päästökauppasektorille asetetun päästökaton rajoissa. Siksi on perustettu päästökauppa. Mitä päästökaupassa tapahtuu?