Skip to main content
Petri Rutanen

Ilmalämpöpumpun osto-opas

Mihin ilmalämpöpumppu kannattaa sijoittaa? Minkälaisia ominaisuuksia lämpöpumpussa olisi hyvä olla? Lue mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista.


Huomioi nämä asiat ilmalämpöpumpun hankinnassa:

Sijoituspaikka

Ilmalämpöpumppuun kuuluu sekä ulko- että sisäyksikkö. Sisäyksikkö kannattaa asentaa avoimeen paikkaan, josta ilmavirta leviää mahdollisimman esteettömästi asunnossa. Tehokkaimpaan sijaintiin vaikuttavat asunnon kerrosmäärä, väliseinät ja pääasiallinen käyttötarkoitus. Kokenut ilmalämpöpumpun asentaja ottaa huomioon nämä asiat.

Ominaisuudet

Lämpöpumpun valinnassa on tärkeää varmistaa, että laite soveltuu Suomen oloihin ja että siinä on riittävän monipuoliset ominaisuudet. Esimerkiksi talvivarustelu pitää ulkoyksikön sulana ja estää laitteen rikkoutumisen jäätymisen takia. Erittäin puhdas R32-kylmäaine parantaa energiatehokkuutta.

WiFi-toiminnolla puolestaan voit etäohjata lämpöpumpun toimintaa netin kautta ja saat monipuolista seurantatietoa kotisi lämpötiloista.

Meiltä saat ilmalämpöpumput valmiiksi asennettuna ilman alkuinvestointia

Ilmalämpöpumpun asentamiseen tarvitaan aina alan ammattilainen, jolla on pätevyys kylmäaineen käsittelyyn ja sähkötöihin. Avaimet käteen -palvelumme varmistaa, että saat tarpeitasi vastaavan ilmalämpöpumpun, joka asennetaan käytön kannalta tehokkaimpaan mahdolliseen paikkaan.  
 

Miten hankin ilmalämpöpumpun?

Voit hankkia ilmalämpöpumput kauttamme kätevästi kuukausimaksullisena Avaimet käteen -palveluna (39,90 e/kk). Näin saat ilmalämpöpumpun itsellesi ilman alkuinvestointia ja säästät saman tien. Laitteen huollot sisältyvät palvelun kuukausihintaan.

  1. Jätä meille yhteydenottopyyntö.
     
  2. Välitämme yhteystietosi yhteistyökumppanillemme Lämpöpalveluille, joka ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi jatkotoimenpiteet sekä asennusajan. Puhelimessa läpikäydyn selvityksen lisäksi kumppanimme käy kohteessa tarkistamassa mahdolliset paikan päällä käyntiä vaativat asiat.
     
  3. Ilmalämpöpumppu asennetaan sovittuna ajankohtana ja asentaja opastaa laitteen käytön. 
     
  4. Voit alkaa nauttimaan ilmalämpöpumpun tuomista hyödyistä!


Sopimus on toistaiseksi voimassaoleva ja irtisanottavissa 12 kk sopimuskausittain. Voit lunastaa laitteiston itsellesi sen hetkisellä jäännösarvolla. Jos päätät myydä asuntosi, palvelusopimus voidaan siirtää asunnon uudelle omistajalle.

Image

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumpun osto-opas

Kun harkitset ilma-vesilämpöpumpun hankintaa, on tärkeää ottaa huomioon lämpöpumpun asentamiseen liittyvät vaatimukset. Näitä ovat esimerkiksi laitteen sijoituspaikka sekä pääsulakkeen koko. Lue mitä muuta kannattaa huomioida!

Image

Vanhempi nainen venyttelee aamuauringossa kotinsa ikkunan luona

Aurinkoenergiassa on järkeä Suomessakin

Aurinkopaneelit eivät tuota sähköä täällä pohjoisessa, arvelee moni. Ehei, aurinko säteilee Suomen eteläosissa yhtä paljon kuin esimerkiksi Saksassa – ja Pohjois-Suomessakin aika hyvin. Paneelit ovat mainio ratkaisu oman sähkölaskun pienentämiseen.

Image

Sami Jauhojärvi harkitsee aurinkopaneelien hankintaa

Aurinko tarjoaa enemmän kuin energiaa

Loisteen energialähettiläs Sami "Musti" Jauhojärvi on kiinnostunut tuottamaan itse sähköä aurinkopaneeleilla. Hän on pitkään harkinnut aurinkopaneelejien hankintaa. Joko hän teki kaupat aurinkopaneeleista vai siirtyikö päätös tulevaisuuteen?

Image

Miten EU:n päästökauppa toimii?

Mitä on päästökauppa?

Teollisuus- ja energiantuotantolaitosten sekä Euroopan sisäisen lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöt halutaan pitää koko EU:n päästökauppasektorille asetetun päästökaton rajoissa. Siksi on perustettu päästökauppa. Mitä päästökaupassa tapahtuu?