Skip to main content
Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumpun osto-opas

Kun harkitset ilma-vesilämpöpumpun hankintaa, on tärkeää ottaa huomioon lämpöpumpun asentamiseen liittyvät vaatimukset. Näitä ovat esimerkiksi laitteen sijoituspaikka sekä pääsulakkeen koko. Lue mitä muuta kannattaa huomioida!


Huomioi nämä asiat ilma-vesilämpöpumpun hankinnassa:

Lämmityksen menoveden lämpötila

Lämmitysverkkoon tarvittava menoveden lämpötila on erittäin tärkeä huomioida ilma-vesilämpöpumpun hankinnassa. Vanhat lämmityspatterit saattavat tarvita jopa 80°C vettä ulkolämpötilan ollessa -25°C. Mikäli lämpöpumppu ei pysty tuottamaan riittävän kuumaa menovettä, kuumennetaan vesi suoralla sähköllä.

Sijoituspaikka

Suunnitteluvaiheessa on hyvä ottaa huomioon lämpöpumpun vaatimat tilat sekä ulkona että sisällä. Sisäyksikkö on kooltaan 167 x 60 x 62 cm ja ulkoyksikkö 75 x 96 x 34 cm. Laitteiston asentamisessa on erityisiä haasteita, jos huonekorkeus asennustilassa on matalampi kuin 175 cm. Kulkureitit on myös hyvä huomioida.

Lämmityskäytössä lämpöpumpun ulkoyksikkö tuottaa kondenssivettä, joka tulee ohjata hallitusti oikeaan paikkaan. Vaihtoehtoina ovat talon viemäriverkko, sadevesiverkko tai putkittaa kondenssivesi riittävän kauas talosta esim. ojaan. Vahinkojen välttämiseksi kondessivesiputken täytyy pysyä sulana myös talviaikaan.

Pääsulakkeen koko

Lämpöpumput toimivat sähköllä, joten talon pääsulakkeen koko pitää olla riittävän iso, jotta laitteet voidaan asentaa ja ottaa käyttöön. Pääsulakkeiden minimivaatimus pientaloissa on 3 x 25A, isommissa kiinteistöissä isommat. 

Miten hankin ilma-vesilämpöpumpun?

Saat lämpöpumpun kauttamme kätevästi ilman alkuinvestointia, kuukausimaksullisena Avaimet käteen -palveluna (139 e/kk).

  1. Jätä meille yhteydenottopyyntö.
  2. Kumppanimme Lämpöpalvelut ottaa sinuun yhteyttä ja kartoittaa kohteen tiedot kanssasi. Käytte yhdessä läpi kustannukset sekä laitteen tuomat säästöt. 
  3. Sovitte asennusajan.
  4. Lämpöpalvelut käy paikan päällä tarkistamassa asennustekniset asiat.
  5. Lämpöpalvelut tulee asentamaan ilma-vesilämpöpumpun sovittuna ajankohtana sekä opastaa samalla laitteen käytössä. 
  6. Voit alkaa nauttimaan ilma-vesilämpöpumpun hyödyistä!

Mitä palveluun sisältyy?

Palveluun sisältyy suunnittelu, mitoitus, sisä- ja ulkoyksikkö, asennus, käyttöopastus sekä loppusiivous. Tämän lisäksi palveluun sisältyy huollot, korjaukset, etävalvonta 24h, etäohjaus sekä lämmönkäytön optimointi. Palvelun toteuttaa kumppanimme Lämpöpalvelut

Palvelusopimus toteutetaan elinkaarimallilla ja sen hinta on 139 e/kk. Sopimus on määräaikainen ensimmäiset 36 kk, minkä jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Sopimus on lunastettavissa määräaikaisuuden jälkeen. Laitteiston voi lunastaa itselle sen hetkisellä jäännösarvolla.

Jos myyt asuntosi, palvelusopimus voidaan siirtää asunnon uudelle omistajalle.

 

Image

Vanhempi nainen venyttelee aamuauringossa kotinsa ikkunan luona

Aurinkoenergiassa on järkeä Suomessakin

Aurinkopaneelit eivät tuota sähköä täällä pohjoisessa, arvelee moni. Ehei, aurinko säteilee Suomen eteläosissa yhtä paljon kuin esimerkiksi Saksassa – ja Pohjois-Suomessakin aika hyvin. Paneelit ovat mainio ratkaisu oman sähkölaskun pienentämiseen.

Image

Sami Jauhojärvi harkitsee aurinkopaneelien hankintaa

Aurinko tarjoaa enemmän kuin energiaa

Loisteen energialähettiläs Sami "Musti" Jauhojärvi on kiinnostunut tuottamaan itse sähköä aurinkopaneeleilla. Hän on pitkään harkinnut aurinkopaneelejien hankintaa. Joko hän teki kaupat aurinkopaneeleista vai siirtyikö päätös tulevaisuuteen?

Image

Miten EU:n päästökauppa toimii?

Mitä on päästökauppa?

Teollisuus- ja energiantuotantolaitosten sekä Euroopan sisäisen lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöt halutaan pitää koko EU:n päästökauppasektorille asetetun päästökaton rajoissa. Siksi on perustettu päästökauppa. Mitä päästökaupassa tapahtuu?

Image

Petri Rutanen ulko-ovella

Sähkölasku ja lämpötila hallintaan ilmalämpöpumpulla

Mäntsäläläinen Petri Rutanen osti ilmalämpöpumpun omakotitalonsa lattialämmityksen kaveriksi. Nyt kodin lämpötila pysyy aina tasaisena kännykällä ohjaten.