Skip to main content

Kuva

Omakotitaloalue auringonlaskun aikaan

Aurinkosähkön aakkoset

Mikä on invertteri? Entä ylijäämäsähkö? Miten sääolot vaikuttavat paneeleihin - paistaako Suomessa riittävästi aurinko, jotta aurinkopaneelit kannattaa asentaa?

Asennus Ammattitaitoisilta ja asiantuntevilta asentajilta onnistuu asennus mm. tasakatolle, harjakatolle tai vaikkapa autokatoksen katolle. Kaikki kohteet kartoitetaan huolellisesti ja sinulle suunnitellaan juuri sopivin asennusratkaisu. Joissakin kunnissa asennus vaatii rakennusluvan, ja tämä kannattaa tarkistaa oman kunnan rakennusvalvonnasta.

Aurinkosähköjärjestelmä Aurinkosähköjärjestelmä koostuu aurinkopaneeleista, kiinnitystelineistä, inverttereistä sekä oheistarvikkeista. Loisteelta saat koko aurinkosähköjärjestelmän juuri sinun tarpeisiisi mitoitettuna asiantuntijatyönä. 

Invertteri eli vaihtosuuntaaja on laite, joka muuttaa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön vaihtosähköksi, jotta sitä voidaan käyttää ja johtaa sähköverkkoon. Invertterin käyttöikä on lyhyempi kuin aurinkopaneelien ja sen uusiminen tulee ajankohtaiseksi yleensä noin 10-15 vuoden käytön jälkeen.

Kannattavuus Aurinkosähköjärjestelmä on pitkäikäinen sijoitus. Sen tuottoa voi etukäteen arvioida hyvinkin tarkasti, eikä tuotantomäärissä ole suuria vaihteluita. Parhaassa tapauksessa voit tuottaa vuosittaisesta sähköstäsi kolmanneksen aurinkosähköjärjestelmällä. Arvioimme mahdollista aurinkosähkötuotannon määrää kanssasi, kun katsomme yhdessä sinulle sopivaa aurinkopaneelijärjestelmää.

Arvioimme aurinkosähkötuotannon määrää, kun katsomme yhdessä sopivaa aurinkopaneelijärjestelmää teille.

Sähkön hintakehitystä on vaikea ennustaa, mutta yleinen näkemys on, että sähkön hinta nousee tulevaisuudessa. Itse tuotettua sähköä ei tarvitse ostaa, siirtää tai maksaa siitä veroja. Aurinkosähköjärjestelmä nostaa myös kiinteistösi arvoa.

Kytkeminen sähköverkkoon on luvanvaraista ja kytkemiseen tarvitaan sekä lupahakemus että verkkopalvelusopimus sähköverkkoyhtiöltä. Asennuskumppanimme tekee lupahakemuksen sekä sopimuksen puolestasi.

Sääolot Aurinko säteilee Suomen eteläosissa yhtä paljon kuin esimerkiksi Saksassa ja Pohjois-Suomessakin aika hyvin. Suomen valoisat ja pitkät kesäpäivät ovat otollisia aurinkopaneelien toiminnalle. Parhaan tuoton aurinkopaneeleista saat kirkkaalla aurinkoisella säällä, mutta aurinkopaneelit tuottavat energiaa pilviselläkin säällä. Optimaalisesti ne toimivat viileässä ilmassa. Joulukuu ja tammikuu ovat ainoat kuukaudet, jolloin tuotantoa ei yleensä saada ollenkaan. Marraskuussa ja helmikuussa tuotantoa on jonkin verran. 

Takuu Aurinkopaneeleille luvataan 25 vuoden tuottotakuu, mikä tarkoittaa, että vielä 25 vuoden jälkeenkin ne tuottavat vähintään 80 prosenttia luvatusta maksimituotosta.

Teho Aurinkosähköjärjestelmän teho mitataan yksiköllä kWp eli kilowattipeak. Tämä tarkoittaa tuotannon hetkellistä huipputehoa.

Ylijäämäsähkö Kun et käytä itse kaikkea tuottamaasi sähköä, syntyy ylijäämäsähköä, jonka voit myydä meille. Maksamme sähköstä sinulle spot- eli pörssisähkön tuntihinnan tunneittain tuotetun sähkön määrän mukaan ja vähennämme summasta välityspalkkion eli marginaalin.

Ylläpito Aurinkosähköjärjestelmä ei juuri tarvitse huoltoa. Paneelit on hyvä pitää puhtaina, ja normaalisti siihen riittää vesisade. Talvella lumi valuu yleensä itsestään pois, mutta voit myös harjata paneelit varovasti lumesta. Myös aurinkopaneelien kiinnitykset kannattaa tarkistaa aika ajoin, koska tuotanto voi kärsiä kiinnityksien löystymisestä.

Kuva

Petri Rutanen ulko-ovella

Sähkölasku ja lämpötila hallintaan ilmalämpöpumpulla

Mäntsäläläinen Petri Rutanen osti ilmalämpöpumpun omakotitalonsa lattialämmityksen kaveriksi. Nyt kodin lämpötila pysyy aina tasaisena kännykällä ohjaten.

Kuva

Petri Rutanen

Ilmalämpöpumpun osto-opas

Mihin ilmalämpöpumppu kannattaa sijoittaa? Minkälaisia ominaisuuksia lämpöpumpussa olisi hyvä olla? Lue mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista.

Kuva

Perhe sohvalla

Asiakkaana Loisteella

Kelpaisiko sinulle lämmin, valoisa ja elämänmyönteinen energia kilpailukykyisin hinnoin? Tuoreen kyselyn mukaan saimme asiakkailta arvosanan 8,32 ja neljä viidestä kertoo meistä hyvää muillekin.

Kuva

Aurinkopaneeli-harkitsija Heikki Lehtovuori

Omavaraisuus houkuttelee aurinkosähkössä

Vaalalainen Heikki Lehtovuori on harkinnut aurinkopaneelien hankintaa. Hän asuu vaimonsa kanssa omakotitalossa Oulujärven rannalla.