Skip to main content

Kuva

Jorma Kairimo ja aurinkopaneelikeskus

Aurinkopaneelit muuttivat sähkölaskun saataviksi

Tamperelainen asiakkaamme Jorma Kairimo asennutti kotinsa katolle aurinkopaneelit ja tuotti niillä kesän aikana enemmän sähköä kuin kulutti. Ylimääräisen energian hän myi Loisteelle.

Teatterialan eläkeläinen Jorma Kairimo rakennutti asennutti Tampereella sijaitsevan rintamamiestalonsa katolle 18 aurinkopaneelia kesällä 2019.

- Mahdollisuus myydä ylimääräiseksi jäävä energia oli yksi ratkaisevista tekijöistä, kun tein päätöksen aurinkopaneelien hankinnasta. Kesäkuukausina aurinkopaneelit tuottivat sähköä yli oman kulutukseni ja sähkölaskuni muuttui tuloiksi. Olen ansainnut tällä jo kymmeniä euroja. Säästöä syntyy myös, kun ei tarvitse maksaa sähkönsiirrosta, Kairimo kertoo.

Minulle tuli yllätyksenä, että aurinkopaneelit tuottavat sähköä myös sateisella ja pilvisellä ilmalla. Nytkin umpiharmaana päivänä mittari näyttää, että paneelit tuottavat sähköä 500 kWh kuukaudessa. Kesällä ennätyslukema oli yli 4 000 kWh. 

Aurinkopaneelit tuovat tuottoja

Ennen aurinkopaneelien asennusta Loisteen asiantuntija vieraili Kairimon luona ja kartoitti sopivimman ratkaisun 120-neliöiseen rintamamiestaloon. Sen jälkeen aurinkopaneelit asennettiin asiantuntijan suositusten mukaisesti. Kairimon mukaan suurin syy aurinkopaneelien hankkimiselle oli halu elää ympäristöystävällisemmin.

- Asuinalueellani on paljon vanhoja omakotitaloja, joissa on öljylämmitys. Nyt täällä pyritään vahvasti kohti kestävämpää energiantuotantoa, sillä meidän on opittava elämään ekologisemmin.

Jorma Kairimo myy aurinkopaneelien tuottaman ylimääräisen sähkön Loisteelle. Hinta määräytyy pohjoismaisessa sähköpörssissä vallitsevan kysynnän ja tarjonnan mukaan. 

Sähkön pörssihintaan vaikuttaa esimerkiksi sää. Jos sataa paljon, vesivoiman tuotanto lisääntyy ja sähkön hinta laskee. Sähkön yöhinta on aina päivähintaa matalampi, koska sähköä kulutetaan öisin vähemmän.

Kairimo seuraa sähkönkulutustaan ja -tuotantoaan kotiin asennetulla mittarilla. Lisäksi hän tarkastaa sähkölaskustaan kuukausittain ostamansa ja myymänsä sähkön määrän. 

- Seuraavaksi olen ajatellut hyödyntää aurinkopaneelien tuottamaa energiaa käyttöveden lämmitykseen.

 

Harkitsetko aurinkopaneelien hankkimista?
Tutustu Avaimet käteen -palveluumme 

Kuva

Omakotitaloalue auringonlaskun aikaan

Kuva

Petri Rutanen ulko-ovella

Sähkölasku ja lämpötila hallintaan ilmalämpöpumpulla

Mäntsäläläinen Petri Rutanen osti ilmalämpöpumpun omakotitalonsa lattialämmityksen kaveriksi. Nyt kodin lämpötila pysyy aina tasaisena kännykällä ohjaten.

Kuva

Petri Rutanen

Ilmalämpöpumpun osto-opas

Mihin ilmalämpöpumppu kannattaa sijoittaa? Minkälaisia ominaisuuksia lämpöpumpussa olisi hyvä olla? Lue mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista.

Kuva

Perhe sohvalla

Asiakkaana Loisteella

Kelpaisiko sinulle lämmin, valoisa ja elämänmyönteinen energia kilpailukykyisin hinnoin? Tuoreen kyselyn mukaan saimme asiakkailta arvosanan 8,32 ja neljä viidestä kertoo meistä hyvää muillekin.

Kuva

Omakotitaloalue auringonlaskun aikaan

Aurinkosähkön aakkoset

Mikä on invertteri? Entä ylijäämäsähkö? Miten sääolot vaikuttavat paneeleihin - paistaako Suomessa riittävästi aurinko, jotta aurinkopaneelit kannattaa asentaa?