Skip to main content
Jorma Kairimo ja aurinkopaneelikeskus

Aurinkopaneelit muuttivat sähkölaskun saataviksi

Tamperelainen asiakkaamme Jorma Kairimo asennutti kotinsa katolle aurinkopaneelit ja tuotti niillä kesän aikana enemmän sähköä kuin kulutti. Ylimääräisen energian hän myi Loisteelle.

Teatterialan eläkeläinen Jorma Kairimo rakennutti asennutti Tampereella sijaitsevan rintamamiestalonsa katolle 18 aurinkopaneelia kesällä 2019.

- Mahdollisuus myydä ylimääräiseksi jäävä energia oli yksi ratkaisevista tekijöistä, kun tein päätöksen aurinkopaneelien hankinnasta. Kesäkuukausina aurinkopaneelit tuottivat sähköä yli oman kulutukseni ja sähkölaskuni muuttui tuloiksi. Olen ansainnut tällä jo kymmeniä euroja. Säästöä syntyy myös, kun ei tarvitse maksaa sähkönsiirrosta, Kairimo kertoo.

Minulle tuli yllätyksenä, että aurinkopaneelit tuottavat sähköä myös sateisella ja pilvisellä ilmalla. Nytkin umpiharmaana päivänä mittari näyttää, että paneelit tuottavat sähköä 500 kWh kuukaudessa. Kesällä ennätyslukema oli yli 4 000 kWh. 

Aurinkopaneelit tuovat tuottoja

Ennen aurinkopaneelien asennusta Loisteen asiantuntija vieraili Kairimon luona ja kartoitti sopivimman ratkaisun 120-neliöiseen rintamamiestaloon. Sen jälkeen aurinkopaneelit asennettiin asiantuntijan suositusten mukaisesti. Kairimon mukaan suurin syy aurinkopaneelien hankkimiselle oli halu elää ympäristöystävällisemmin.

- Asuinalueellani on paljon vanhoja omakotitaloja, joissa on öljylämmitys. Nyt täällä pyritään vahvasti kohti kestävämpää energiantuotantoa, sillä meidän on opittava elämään ekologisemmin.

Jorma Kairimo myy aurinkopaneelien tuottaman ylimääräisen sähkön Loisteelle. Hinta määräytyy pohjoismaisessa sähköpörssissä vallitsevan kysynnän ja tarjonnan mukaan. 

Sähkön pörssihintaan vaikuttaa esimerkiksi sää. Jos sataa paljon, vesivoiman tuotanto lisääntyy ja sähkön hinta laskee. Sähkön yöhinta on aina päivähintaa matalampi, koska sähköä kulutetaan öisin vähemmän.

Kairimo seuraa sähkönkulutustaan ja -tuotantoaan kotiin asennetulla mittarilla. Lisäksi hän tarkastaa sähkölaskustaan kuukausittain ostamansa ja myymänsä sähkön määrän. 

- Seuraavaksi olen ajatellut hyödyntää aurinkopaneelien tuottamaa energiaa käyttöveden lämmitykseen.

 

Harkitsetko aurinkopaneelien hankkimista?
Tutustu Avaimet käteen -palveluumme 

Omakotitaloalue auringonlaskun aikaan

Image

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumpun osto-opas

Kun harkitset ilma-vesilämpöpumpun hankintaa, on tärkeää ottaa huomioon lämpöpumpun asentamiseen liittyvät vaatimukset. Näitä ovat esimerkiksi laitteen sijoituspaikka sekä pääsulakkeen koko. Lue mitä muuta kannattaa huomioida!

Image

Vanhempi nainen venyttelee aamuauringossa kotinsa ikkunan luona

Aurinkoenergiassa on järkeä Suomessakin

Aurinkopaneelit eivät tuota sähköä täällä pohjoisessa, arvelee moni. Ehei, aurinko säteilee Suomen eteläosissa yhtä paljon kuin esimerkiksi Saksassa – ja Pohjois-Suomessakin aika hyvin. Paneelit ovat mainio ratkaisu oman sähkölaskun pienentämiseen.

Image

Sami Jauhojärvi harkitsee aurinkopaneelien hankintaa

Aurinko tarjoaa enemmän kuin energiaa

Loisteen energialähettiläs Sami "Musti" Jauhojärvi on kiinnostunut tuottamaan itse sähköä aurinkopaneeleilla. Hän on pitkään harkinnut aurinkopaneelejien hankintaa. Joko hän teki kaupat aurinkopaneeleista vai siirtyikö päätös tulevaisuuteen?

Image

Miten EU:n päästökauppa toimii?

Mitä on päästökauppa?

Teollisuus- ja energiantuotantolaitosten sekä Euroopan sisäisen lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöt halutaan pitää koko EU:n päästökauppasektorille asetetun päästökaton rajoissa. Siksi on perustettu päästökauppa. Mitä päästökaupassa tapahtuu?