Skip to main content

Kuva

Loisteelta ostettuihin aurinkopaneeleihin sisältyy asennustyö ammattilaisen toimesta

Aurinkopaneelien osto-opas

Mihin aurinkopaneelit voi asentaa? Mitä tehdä ylijäämäsähkölle? Lue mitä asioita tulee huomioida, kun harkitset aurinkopaneelien hankkimista.


Huomioi nämä asiat aurinkopaneelien valinnassa:

Oma sähkönkulutuksesi 

Millainen on sähkönkulutuksesi nyt? Onko tiedossasi sähkönkulutukseen vaikuttavia muutoksia lähitulevaisuudessa? Suunnitteletko esimerkiksi laajennusta taloosi, uuden jääkaappipakastimen hankintaa tai sähköauton latauspistettä? Huolellinen arvio sähkönkulutuksesta auttaa valitsemaan juuri sinun käyttötarpeisiisi sopivan määrän aurinkopaneeleita. Ylimääräisen sähkön voit myydä eteenpäin

Katon pinta-ala

Aurinkopaneelit asennetaan yleensä katolle. Pienin aurinkopaneelijärjestelmämme koostuu kahdeksasta paneelista, joiden yhteispinta-ala on noin 12–13 neliömetriä. Pinta-alaa on oltava riittävästi ja katolle pitää tulla valoa. Loisteen aurinkopaneelilaskuri kertoo mikä alue katostasi on sopivaa aurinkopaneeleille. 

HUOM! Aurinkopaneelit voidaan asentaa myös maatelineeseen.

Valitse aurinkopaneelien malli makusi mukaan

Voit valita aurinkopaneelien väriksi joko sinisen tai mustan. Omakotitaloissa aurinkopaneelit kytketään kotitalouden sähköverkkoon, mutta esimerkiksi mökille voi hankkia sähköverkosta riippumattoman järjestelmän. Silloin sähköä voi varastoida akustoon myöhempää käyttöä varten.
 

Meiltä saat aurinkopaneelit valmiiksi asennettuna

Vaivattomin tapa hankkia aurinkopaneelit on Avaimet käteen -palvelumme. Saat aurinkopaneelit valmiiksi asennettuna, eikä sinun tarvitse huolehtia asennukseen liittyvistä yksityiskohdista. 

  1. Ota meihin yhteyttä tai käy katsomassa paljonko oma kattosi voi tuottaa sähköä.
     
  2. Kartoitamme tarpeesi ja autamme valitsemaan sinulle sopivimmat aurinkopaneeliratkaisut. Otamme huomioon sähkönkulutuksesi, toiveesi ja budjettisi. 
     
  3. Asentajamme käy vielä tarkistamassa kohteessa, että kaikki on niin kuin on sovittu ja tarkistaa paneelien asennuksen edellytykset: katon kunnon, jyrkkyyden ja varjoisuuden sekä tarvitaanko sähkökeskukseen muutoksia. 
     
  4. Aurinkopaneelit ovat asennettuna katollasi yleensä 2-3 viikon kuluttua tarjouksen hyväksymisestä.

Kuva

Petri Rutanen ulko-ovella

Sähkölasku ja lämpötila hallintaan ilmalämpöpumpulla

Mäntsäläläinen Petri Rutanen osti ilmalämpöpumpun omakotitalonsa lattialämmityksen kaveriksi. Nyt kodin lämpötila pysyy aina tasaisena kännykällä ohjaten.

Kuva

Petri Rutanen

Ilmalämpöpumpun osto-opas

Mihin ilmalämpöpumppu kannattaa sijoittaa? Minkälaisia ominaisuuksia lämpöpumpussa olisi hyvä olla? Lue mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista.

Kuva

Perhe sohvalla

Asiakkaana Loisteella

Kelpaisiko sinulle lämmin, valoisa ja elämänmyönteinen energia kilpailukykyisin hinnoin? Tuoreen kyselyn mukaan saimme asiakkailta arvosanan 8,32 ja neljä viidestä kertoo meistä hyvää muillekin.

Kuva

Omakotitaloalue auringonlaskun aikaan

Aurinkosähkön aakkoset

Mikä on invertteri? Entä ylijäämäsähkö? Miten sääolot vaikuttavat paneeleihin - paistaako Suomessa riittävästi aurinko, jotta aurinkopaneelit kannattaa asentaa?