Skip to main content
Loisteelta ostettuihin aurinkopaneeleihin sisältyy asennustyö ammattilaisen toimesta

Aurinkopaneelien osto-opas

Mihin aurinkopaneelit voi asentaa? Mitä tehdä ylijäämäsähkölle? Lue mitä asioita tulee huomioida, kun harkitset aurinkopaneelien hankkimista.


Huomioi nämä asiat aurinkopaneelien valinnassa:

Oma sähkönkulutuksesi 

Millainen on sähkönkulutuksesi nyt? Onko tiedossasi sähkönkulutukseen vaikuttavia muutoksia lähitulevaisuudessa? Suunnitteletko esimerkiksi laajennusta taloosi, uuden jääkaappipakastimen hankintaa tai sähköauton latauspistettä? Huolellinen arvio sähkönkulutuksesta auttaa valitsemaan juuri sinun käyttötarpeisiisi sopivan määrän aurinkopaneeleita. Ylimääräisen sähkön voit myydä eteenpäin

Katon pinta-ala

Aurinkopaneelit asennetaan yleensä katolle. Pienin aurinkopaneelijärjestelmämme koostuu kahdeksasta paneelista, joiden yhteispinta-ala on noin 12–13 neliömetriä. Pinta-alaa on oltava riittävästi ja katolle pitää tulla valoa. Loisteen aurinkopaneelilaskuri kertoo mikä alue katostasi on sopivaa aurinkopaneeleille. 

HUOM! Aurinkopaneelit voidaan asentaa myös maatelineeseen.

Valitse aurinkopaneelien malli makusi mukaan

Voit valita aurinkopaneelien väriksi joko sinisen tai mustan. Omakotitaloissa aurinkopaneelit kytketään kotitalouden sähköverkkoon, mutta esimerkiksi mökille voi hankkia sähköverkosta riippumattoman järjestelmän. Silloin sähköä voi varastoida akustoon myöhempää käyttöä varten.
 

Meiltä saat aurinkopaneelit valmiiksi asennettuna

Vaivattomin tapa hankkia aurinkopaneelit on Avaimet käteen -palvelumme. Saat aurinkopaneelit valmiiksi asennettuna, eikä sinun tarvitse huolehtia asennukseen liittyvistä yksityiskohdista. 

  1. Ota meihin yhteyttä tai käy katsomassa paljonko oma kattosi voi tuottaa sähköä.
     
  2. Kartoitamme tarpeesi ja autamme valitsemaan sinulle sopivimmat aurinkopaneeliratkaisut. Otamme huomioon sähkönkulutuksesi, toiveesi ja budjettisi. 
     
  3. Asentajamme käy vielä tarkistamassa kohteessa, että kaikki on niin kuin on sovittu ja tarkistaa paneelien asennuksen edellytykset: katon kunnon, jyrkkyyden ja varjoisuuden sekä tarvitaanko sähkökeskukseen muutoksia. 
     
  4. Aurinkopaneelit ovat asennettuna katollasi yleensä 2-3 viikon kuluttua tarjouksen hyväksymisestä.

Image

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumpun osto-opas

Kun harkitset ilma-vesilämpöpumpun hankintaa, on tärkeää ottaa huomioon lämpöpumpun asentamiseen liittyvät vaatimukset. Näitä ovat esimerkiksi laitteen sijoituspaikka sekä pääsulakkeen koko. Lue mitä muuta kannattaa huomioida!

Image

Vanhempi nainen venyttelee aamuauringossa kotinsa ikkunan luona

Aurinkoenergiassa on järkeä Suomessakin

Aurinkopaneelit eivät tuota sähköä täällä pohjoisessa, arvelee moni. Ehei, aurinko säteilee Suomen eteläosissa yhtä paljon kuin esimerkiksi Saksassa – ja Pohjois-Suomessakin aika hyvin. Paneelit ovat mainio ratkaisu oman sähkölaskun pienentämiseen.

Image

Sami Jauhojärvi harkitsee aurinkopaneelien hankintaa

Aurinko tarjoaa enemmän kuin energiaa

Loisteen energialähettiläs Sami "Musti" Jauhojärvi on kiinnostunut tuottamaan itse sähköä aurinkopaneeleilla. Hän on pitkään harkinnut aurinkopaneelejien hankintaa. Joko hän teki kaupat aurinkopaneeleista vai siirtyikö päätös tulevaisuuteen?

Image

Miten EU:n päästökauppa toimii?

Mitä on päästökauppa?

Teollisuus- ja energiantuotantolaitosten sekä Euroopan sisäisen lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöt halutaan pitää koko EU:n päästökauppasektorille asetetun päästökaton rajoissa. Siksi on perustettu päästökauppa. Mitä päästökaupassa tapahtuu?